CEREMONIÁLIS VAGY NEM?

CEREMONIÁLIS VAGY NEM?
A következőkben röviden bemutatom, hogy mi a különbség a boltokban kapható csokoládé alapú termékek, és a valódi ceremoniális kakaó között. 

Ceremoniális Célokra Alkalmas: nyers, teljes, organikus Kakaó

A közép-, vagy dél-Amerikában bio fair trade gazdálkodás keretében termelt criollo kakaóbab fermentálása után a szemeket összezúzzák: így képződik a kakaó massza. Ehhez semmit nem kell adni. 

Kihülve megszilárdul és eléri a jól ismert csokoládé szilárd halmazállapotát. 

Lehet táblás formába önteni, érme (cacao drops) vagy "rög" formában értékesíteni. Ez a "teljes", nyers, organikus kakaó alkalmas ceremónia formájában történő fogyasztásra, és a kakaóra jellemző összes pozitív spirituális-, és élettani hatást hordozza.

A fenti teljes, nyers kakaó fogyasztása nem feltétlenül történik kakaó ceremónia keretében. Lehet mondjuk tudatos táplálkozási döntés is. A kakaó ceremónia egy határozott céllal-, és összpontosított figyelemmel megvalósított rituális, közösségi együttlét, melynek részleteiről itt olvashatsz bővebben.

Nem alkalmas ceremoniális célokra 

...tehát a kereskedelmi forgalomban kapható csokoládék és porok nagy része. A pörkölt szemekből alkalizálással előállított "holland kakaópor", az ebből készített bármilyen csokoládé legyen bár 98%-os. 

Az olyan termék aminek előállítása során egészségre káros vegyszereket használtak, tiszteletlenül bántak a Földdel-, az őslakos közösségekkel vagy gyermekekkel. 

A bio boltokban kapható organikus, nyers kakaópor, mert az sem tartalmazza a kakaóbab teljes hatóanyag spektrumát.

Mars, a Snickers vagy a Sport csoki :-)

Kapcsolódó termékek

Kakaó Habosító

3.500 Ft
Kívánságlistára teszem