Ceremoniális Célokra Alkalmas: nyers, teljes, organikus Kakaó
A közép-, vagy dél-Amerikában bio fair trade gazdálkodás keretében termelt criollo kakaóbab fermentálása után a szemeket összezúzzák: így képződik a kakaó massza. Ehhez semmit nem kell adni.
Kihülve megszilárdul és eléri a jól ismert csokoládé szilárd halmazállapotát.
Lehet táblás formába önteni, érme (cacao drops) vagy "rög" formában értékesíteni. Ez a "teljes", nyers, organikus kakaó alkalmas ceremónia formájában történő fogyasztásra, és a kakaóra jellemző összes pozitív spirituális-, és élettani hatást hordozza.
A fenti teljes, nyers kakaó fogyasztása nem feltétlenül történik kakaó ceremónia keretében. Lehet mondjuk tudatos táplálkozási döntés is. A kakaó ceremónia egy határozott céllal-, és összpontosított figyelemmel megvalósított rituális, közösségi együttlét, melynek részleteiről itt olvashatsz bővebben.
Nem alkalmas ceremoniális célokra
...tehát a kereskedelmi forgalomban kapható csokoládék és porok nagy része. A pörkölt szemekből alkalizálással előállított "holland kakaópor", az ebből készített bármilyen csokoládé legyen bár 98%-os.
Az olyan termék aminek előállítása során egészségre káros vegyszereket használtak, tiszteletlenül bántak a Földdel-, az őslakos közösségekkel vagy gyermekekkel.
A bio boltokban kapható organikus, nyers kakaópor, mert az sem tartalmazza a kakaóbab teljes hatóanyag spektrumát.
Mars, a Snickers vagy a Sport csoki :-)