Receptek
HOGYAN KÉSZÍTSÜK EL A KAKAÓT?
Tehát megrendelted, megkaptad, megtaláltad a neked megfelelő ceremoniális kakaót? De hogyan lesz belőle ízletes ital? Kövesd figyelmesen az alábbi lépéseket a legjobb eredmény érdekében!
Előkészületek
- Amire szükség van:
- Éles kés
- Vágódeszka
- Vízforraló
- Egy edény, amiben kikevered a kakaót (0.5+)
- Tejhabosító vagy botmixer vagy turmixgép
Fontos, hogy az elkészítés közben már hangolódjunk. A konyhában legyen rend, szóljon valami kellemes zene, gyújts egy füstölőt. Ne forraljuk a kakaót, mert akkor elveszíti tápanyagainak jelentős részét.
Hozzávalók
- Ceremoniális Kakaó. De mennyi?
- 10g (1 drop / 2 kocka): ízelítő. Microdose.
- 20g (2 drops / 4 kocka): ennek már van komolyabb hatása. Napindításhoz, reggeli mellé enyhe, kellemes, emlékeztető adag.
- 30-35g (3 drops / 5 kocka): javasolt adag otthon végzett ceremóniához. Érdemes előtte pár órát böjtölni, követni a ceremónia lépéseit a szándék meghatározással és összpontosítással. Ha úgy érzed kevés: böjtölj és meditálj többet. Ha úgy érzed sok: mozogj (séta, tánc, edzés) vagy egyél valamit!
- Növényi tej. Javasolt valamilyen "barrista" megjelöléssel ellátott termék használata.
- Szűrt, tisztított víz, szénsavmentes ásványvíz, forrásvíz
- Édesítő, ízlés szerint. Alkalmas: méz, agave szirup, kókuszvirág cukor, teljes nádcukor és hasonlók
Az elkészítés menete 1 főre
- A kakaót éles késsel tiszta deszkán forgácsokra vágom.
- Vizet melegítek kb 80-90C-ra
- Az edényben összekeverek 1dl vizet és a kakaó forgácsokat. Hagyom állni 2-3 percig, hogy felolvadjon.
- Tejhabosító segítségével elegyítem a vizet és a kakaót, közben hozzáadok 1dl barrista növényi tejet.
- Hozzáadom a boostereket és édesítőt.
- 40-50 fokon kínálom kb. 2dl-es bögrében. Ha állni hagytad és megdermedt, a melegítés, a habosító és esetleg még víz hozzáadásával visszahozható a kívánt, krémes állagra.